• اردو
  • France
  • English
  • فروشگاه اینترنتی
  • ارسال سئوال

امروز : چهارشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۵

صفحه ورود

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟ بستن
ورود نسخه قدیم ارسال سوال

نمایش منو

    • خانه
    • آشنایی با استاد
      • مصاحبه و رسانه
      • دیدار با علما
      • خاطرات
    • اخبار
    • سخنرانی ها
      • سخنرانی اخلاقی
      • سخنرانی عرفانی
      • شرح ادعیه و احادیث
    • متون عرفانی
      • کشکول المطالب
      • رسائل عرفانی
      • نامه ها و گفتگوها
      • اشعار عرفانی
      • عرفان در کلام رهبری
      • واژه های عرفانی
    • شرح درس
      • المطالب السلوکیه
      • منازل السائرین
      • مصباح الشریعه
      • قوت القلوب
      • رسالۀ لب اللباب
      • دعای مکارم الاخلاق
      • مباحث فقهی
    • کتابخانه
      • آثار و تالیفات استاد
      • آثاری درباره استاد
      • کتب مورد توصیه ی استاد
    • مقالات
      • عرفان بانوان
    • نگارخانه
    • کلیپ تصویری
    • فروشگاه
    • ارسال سوال
    • گلچین پرسش و پاسخ
    • مطالبی پیرامون تصوف باطله و عرفان های نوظهور
  • خانه
  • آشنایی با استاد
    • مصاحبه و رسانه
    • دیدار با علما
    • خاطرات
  • اخبار
  • سخنرانی ها
    • سخنرانی اخلاقی
    • سخنرانی عرفانی
    • شرح ادعیه و احادیث
  • متون عرفانی
    • کشکول المطالب
    • رسائل عرفانی
    • نامه ها و گفتگوها
    • اشعار عرفانی
    • عرفان در کلام رهبری
    • واژه های عرفانی
  • شرح درس
    • المطالب السلوکیه
    • منازل السائرین
    • مصباح الشریعه
    • قوت القلوب
    • رسالۀ لب اللباب
    • دعای مکارم الاخلاق
    • مباحث فقهی
  • کتابخانه
    • آثار و تالیفات استاد
    • آثاری درباره استاد
    • کتب مورد توصیه ی استاد
  • مقالات
    • عرفان بانوان
  • نگارخانه
  • کلیپ تصویری
  • فروشگاه
  • ارسال سوال
  • گلچین پرسش و پاسخ
  • مطالبی پیرامون تصوف باطله و عرفان های نوظهور
اخبار/ بیانات آیت الله کمیلی/ بیانات اخلاقی/ بیانات عرفانی آيت الله كميلي/ شرح درس/ شرح کتاب آداب نماز

7 مارس, 2023

کد مطلب : 30222

چکیده درس اخلاق- جلسه چهل و سوم

لزوم تسلیم الهی در بحث ظهور

در بحث ظهور ما باید تسلیم امر خدا باشیم که خدا آن را در لوح محفوظ مقدر کرده که باید در چه دقیقه و چه روز و چه هفته و چه ماه و چه سالی ظهور محقق شود.

بسم الله الرحمن الرحیم

دانلود صوت بیانات حضرت آیت الله کمیلی خراسانی در شرح کتاب آداب نماز امام خمینی (جلسه چهل و سوم) 

مدّت زمان 28:18 دقیقه

تاریخ:1401/12/14

مکان: مسجد سلماسی قم

14.3MB- دانلود


آیت الله «محمدصالح کمیلی خراسانی» استاد عرفان اسلامی روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه در جلسه هفتگی درس اخلاق خود در مسجد سلماسی قم با توجه به در پیشرو بودن ایام ولادت امام زمان (عج) با اشاره به تسلیم امر الهی بودن در موضوع ظهور امام زمان(عج) گفت: علامات و نشانه‌های ظهور دو دسته هستند که حتمی و غیر حتمی است. چند تا دلیل حتمی است که باید قبل از ظهور ظاهر شود و یک سری هم علائم عامه است که بیشتر اشاره به ظلم و جور و مفاسد اخلاقی و فسق و فجور در آخر الزمان و قبل از ظهور حضرت شده است.

وی ادامه داد: حالا آیا اینها یک مسئله‌ای است که جلوی مشیت الهی را میگیرد و باید حتما و صد در صد این علائم تحقق پیدا کند تا حضرت ظهور کنند؟! مسئله ظهور حضرت به دست خداست و ممکن است در یک شب خدا همه چیز را جمع و جور و حضرت ظهور کند و این یک شب به معنی ۱۲ ساعت یا چند ساعت نیست، بلکه در یک لحظه صورت می‌گیرد.

وی افزود: در دعای فرج می‌خوانید: «فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ؛ به ما گشایشی ده فوری و نزدیک مانند چشم بر هم زدن» از خدا درخواست می‌کنید که به یک چشم بهم زدن امر ظهور محقق شود.

ظهور حضرت در یک چشم بهم زدن

آیت الله کمیلی با اشاره به مشیت الهی در ظهور حضرت اظهار کرد: اگر مشیت الهی باشد در یک چشم بهم زدن کار تمام است و نباید سرگرم علائم باشیم چون خدا می‌تواند با یک چشم بهم زدن امر ظهور را محقق کند، چون همان کسی که امام را پشت پرده غیبت قرار داده می‌تواند با یک چشم بهم زدن ظهورش را محقق کند.

لزوم تسلیم الهی در بحث ظهور

این استاد عرفان اسلامی با تاکید بر تسلیم بودن به امر الهی درباره ظهور امام زمان (عج) گفت: در بحث ظهور ما باید تسلیم امر خدا باشیم که خدا آن را در لوح محفوظ مقدر کرده که باید در چه دقیقه و چه روز و چه هفته و چه ماه و چه سالی ظهور محقق شود.

وی ادامه داد: اصلا نهی شده نگویید امام در این سال می‌آید! همه آن‌هایی اینگونه می‌گویند حرف‌شان پوچ است. مسئله ظهور فقط به دست خداست و از نظر اعتقادی و ایمانی ما باید تسلیم باشیم و چون و چرا نکنیم و از چیزی که خدا مقدر کرده نباید یک لحظه جلوتر و عقب‌تر باشیم.

دعا برای ظهور و تسلیم امر خدا

آیت الله کمیلی خراسانی با اشاره به اینکه دعا برای ظهور و تسلیم امر خدا بودن با هم منافاتی ندارد، گفت: البته این مانع نیست که ما دعا در فرج آن حضرت نکنیم؛ شما وقتی دعا می‌کنید یعنی از خدا فرج و ظهور را می‌خواهید، یعنی خدایا مشیتت را ظهور حضرت قرار ده و این منافات ندارد با اینکه از نظر ایمانی دلت هم تسلیم امر خدا باشد، بنابراین مسئله امام بستگی به صلاحدید خدا دارد که چه زمانی ظهور محقق شود.

وی افزود: چون با صلاح خدا غیبت پیش آمده پس با صلاح خدا هم ظهور محقق می‌شود و ما باید تسلیم خدا باشیم. البته بعضی از توقیات اینطور آمده که فرمودند اگر شیعیان دلشان با هم یکی بود و به عهد و پیمان خود وفا می‌کردند و اختلافی بین هم نداشتند، چه بسا سعادت حضور در محضرش محقق می‌شد.

Your browser does not support this audio
لینک کوتاه : https://www.komeily.com/?p=30222

مطالب مشابه

  • مجموعه سخنرانی‌های آیت الله کمیلی خراسانی «حفظه الله» در ماه ذی القعده
  • تبریک مدیر عامل موسسه انوار توحید در پی انتخاب حضرت آیت‌الله امام سید مجتبی خامنه‌ای
  • بیانیه‌ آیت الله کمیلی به مناسبت شهادت حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای
  • بسته صوتی شرح کوتاه ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
  • آشنایی با آرا و اندیشه‌های آیت‌الله محمدصالح کمیلی خراسانی؛ پیوند فقه، عرفان و حماسه(PDF)
  • بسته صوتی نیمه شعبان المعظم
  • دیدار حضرت آیت الله کمیلی خراسانی با خانواده شهید امنیت عباس اسدی
  • تسلیت در وی ارتحال آیت‌الله حاج سید هادی مجتهد سیستانی
  • توصیه حضرت آیت الله کمیلی برای حل مشکل جامعه اسلامی و مردم
  • بسته صوتی شهادت حضرت امام کاظم «علیه‌السلام»

نظرات

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

کلام استاد

کلیپ صوتی

زیارت و دیدار حضرت صاحب الزمان (عج)

Your browser does not support this audio

ویژه نامه

امام رضا علیه السلام، نماد فضیلت‌ها
خرید کتاب اخلاق اهل بیتی
خرید کتاب چهل چراغ سلوک
خرید کتاب مطلع معرفت نفس
خرید کتاب سرچشمه راز و نیاز
خرید کتاب صد منزل دل
کانال رسمی آیت الله کمیلی خراسانی در پیام رسان ایتا

تقویم سلوکی

  • اعمال ماه ذی القعده
  • مناسبتها
  • فضیلت

اعمال ماه ذی القعده

اعمال ماه ذی القعده

مناسبات ماه ذی القعده

ماه ذى القعده ، نخستین ماه ازماههاى حرام است که در آنها جنگ، حتّى با دشمنان اسلام حرام است; مگر این که جنگ برمسلمین تحمیل شود (سه ماه دیگر از ماههاى حرام، ذى الحجّه، محرّم و رجب است) آتش بس در این چهار ماه وسیله اى براى آرامش جامعه و توفیق براى حجّ وعبادت، حلّ مشکلات اقتصادى و بازنگرى در امر جنگ و یافتن نقطه پایان براى آن و سپس مرهم نهادن بر زخم هاى جانکاه ناشى از آن است. ماهى است که زوّار خانه خدا از اطراف و اکنافِ جهان به سوى خانه خدا حرکت مى کنند، گروهى به مدینه مى روند و قبر پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و قبور ائمّه هدى(علیهم السلام) را زیارت مى کنند و آثار تاریخى که در جاى جاى این خاستگاه اسلامى وجود دارد را مى بینند و غرق لذّات روحانى مى شوند (هرچند نابخردان و جاهلان، بسیارى از این آثار عظیم و گرانقدر را از میان برده اند) گروه دیگرى راهى مکّه مى شوند و با انجام مناسک «عمره تمتّع» در انتظار مراسم بزرگ عبادى سیاسى حج مى نشینند و با طواف کعبه و شرکت درصفوف پرشکوه جماعت، روح و جانشان را تازه مى کنند . سیّد بن طاووس در فضیلت این ماه مى گوید: «ماه ذى القعده ماهى است که به هنگام شدّت و گرفتارى، زمان خوبى براى دعاست، و براى رفع ظلم و ستم و دعا بر ضد ظالم مؤثّر است. همچنین مى گوید: «این ماه «ماه اجابت دعاها» نامیده شده است; لذا باید اوقاتش را غنیمت شمرد و در آن روزه حاجت گرفت.

تبلیغات

پایگاه تخصصی عرفان عملی شیعی

    • بیانات عرفانی آيت الله كميلي
    • اخبار و اطلاعیه ها
    • کشکول المطالب
    • دستورالعمل سالکان مبتدی
    • ویژه نامه ها
    • ترنم حداد

تمام حقوق اين وب سايت متعلق به آیت الله محمد صالح کمیلی خراسانی مي باشد