• اردو
  • France
  • English
  • فروشگاه اینترنتی
  • ارسال سئوال

امروز : دوشنبه, ۱۸ خرداد , ۱۴۰۵

صفحه ورود

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟ بستن
ورود نسخه قدیم ارسال سوال

نمایش منو

    • خانه
    • آشنایی با استاد
      • مصاحبه و رسانه
      • دیدار با علما
      • خاطرات
    • اخبار
    • سخنرانی ها
      • سخنرانی اخلاقی
      • سخنرانی عرفانی
      • شرح ادعیه و احادیث
    • متون عرفانی
      • کشکول المطالب
      • رسائل عرفانی
      • نامه ها و گفتگوها
      • اشعار عرفانی
      • عرفان در کلام رهبری
      • واژه های عرفانی
    • شرح درس
      • المطالب السلوکیه
      • منازل السائرین
      • مصباح الشریعه
      • قوت القلوب
      • رسالۀ لب اللباب
      • دعای مکارم الاخلاق
      • مباحث فقهی
    • کتابخانه
      • آثار و تالیفات استاد
      • آثاری درباره استاد
      • کتب مورد توصیه ی استاد
    • مقالات
      • عرفان بانوان
    • نگارخانه
    • کلیپ تصویری
    • فروشگاه
    • ارسال سوال
    • گلچین پرسش و پاسخ
    • مطالبی پیرامون تصوف باطله و عرفان های نوظهور
  • خانه
  • آشنایی با استاد
    • مصاحبه و رسانه
    • دیدار با علما
    • خاطرات
  • اخبار
  • سخنرانی ها
    • سخنرانی اخلاقی
    • سخنرانی عرفانی
    • شرح ادعیه و احادیث
  • متون عرفانی
    • کشکول المطالب
    • رسائل عرفانی
    • نامه ها و گفتگوها
    • اشعار عرفانی
    • عرفان در کلام رهبری
    • واژه های عرفانی
  • شرح درس
    • المطالب السلوکیه
    • منازل السائرین
    • مصباح الشریعه
    • قوت القلوب
    • رسالۀ لب اللباب
    • دعای مکارم الاخلاق
    • مباحث فقهی
  • کتابخانه
    • آثار و تالیفات استاد
    • آثاری درباره استاد
    • کتب مورد توصیه ی استاد
  • مقالات
    • عرفان بانوان
  • نگارخانه
  • کلیپ تصویری
  • فروشگاه
  • ارسال سوال
  • گلچین پرسش و پاسخ
  • مطالبی پیرامون تصوف باطله و عرفان های نوظهور
مصاحبه و رسانه

23 اکتبر, 2018

کد مطلب : 20637

مصاحبه

سالروز ارتحال علامه طهرانی رضوان الله علیه

علامه طهرانی در یک جمله انسانی مخلص، صادق، عارف و از هر جهت اهل مراقبه و صمت و سکوت بود و کارهای خود را برای خدا انجام می‌داد.

فقیه عارف آیت الله کمیلی از شاگردان سلوکی مرحوم سید هاشم حداد به مناسبت سالروز ارتحال علامه طهرانی فرمودند: علامه طهرانی اهل مراقبه و صمت و وصی مرحوم استادمان آیت الحق سید هاشم حداد بود.

 

مرحوم آیت‌الله «سیدمحمدحسین حسینی طهرانی» از شمار بزرگان معاصر و گمنامی است که باید در پاسداشت مقام علمی، اخلاقی و عرفانی ایشان، کتاب‌ها نوشته و همایش‌های باشکوه برگزار شود. به‌این منظور به مناسبت سالروز ارتحال علامه سید‌محمد‌حسین طهرانی(ره) که از شاگردان سلوکی آیت الحق مرحوم سیدهاشم حداد است با آیت‌الله محمد‌صالح کمیلی از دیگر شاگردان سلوکی مرحوم سید‌هاشم حداد درباره شخصیت علامه طهرانی گفت‌وگو کردیم که مشروح آن در ادامه از نظر می‌گذرد.

با توجه به رابطه‌ای که با مرحوم علامه طهرانی داشتید نظرتان درباره شخصیت ایشان چیست؟

من چه بگویم درباره علامه طهرانی که زبان قاصر است، ایشان وصی استاد ما مرحوم آیت الحق سیدهاشم حداد بودند و خاطرات زیادی را با ایشان دارم، چه آن زمانی که ما در نجف بودیم و ایشان آن وقت تحصیلات‌شان را تکمیل کرده بودند و به ایران آمده بودند، اما در مناسبت‌های زیارتی به نجف تشرف پیدا می‌کردند و ما وقتی می‌شنیدیم ایشان به کربلا آمدند و در منزل استادمان اقامت داشتند خوشحال می‌شدیم و از نجف به کربلا جهت زیارت استادمان و ایشان می‌رفتیم.

ایشان قبل از انتقال‌شان به مشهد در تهران بودند و ما هم یک سال به پیروزی انقلاب اقامت دائم در قم پیدا کردیم و ایشان گاهی به قم می‌آمدند و با یکدیگر در قم یا تهران دیدار داشتیم و درباره مسائل مختلف گفت‌وگو می‌کردیم. بعدها که به امر استادمان مرحوم سید‌هاشم حداد، ایشان به مشهد مقدس رفتند باز هم آنجا خدمت می‌رسیدم و با وی ملاقات داشتم که خاطرات زیادی از این دیدارها دارم.

نظر استادتان مرحوم آیت الحق سید‌هاشم حداد به علامه طهرانی چه بود؟

البته مرحوم استادمان آیت الحق سیدهاشم حداد نظر خاصی به علامه طهرانی داشتند، یک وقت استاد ما را تنها گذاشته بودند ولی مرحوم استادمان می‌فرمود اگر همه ما را تنها بگذارند محمدحسین (علامه طهرانی) ما را تنها نمی‌گذارد.

چه توصیه‌ای به نسل جوان و کسانی که دنبال سیر و سلوک هستند به مطالعه تألیفات علامه طهرانی دارید؟

به‌طور عموم کلیه کتاب‌های علامه طهرانی مورد ارزش و مطالعه است، که توصیه بنده این است که همه کتاب‌های ایشان را مطالعه کنند. خصوصا دوره احیا حکومت اسلام، معادشناسی، امام‌شناسی، الله‌شناسی و دیگر کتب ایشان را حتما مطالعه کنند.

درباره مکاتباتی که با علامه طهرانی داشتید، توضیح بفرمایید.

بنده دو نامه خاطره‌آمیز با دست‌خط ایشان دارم، که ایشان آن زمانی که من در نجف اقامت داشتم به تهران آمده بودند، مکاتبه‌ای صورت گرفت و ایشان در آن نامه چنین مرقوم داشته بودند که شما خود را از فیوضات حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) بی‌بهره نگذارید و هر وقت مشرف می‌شوید ما را دعا کنید، و خیلی از فراق نجف شکوه عشقی داشتند.

در یک جمله ایشان را اگر بخواهید تعریف کنید چه می‌گویید؟

علامه طهرانی در یک جمله انسانی مخلص، صادق، عارف و از هر جهت اهل مراقبه و صمت و سکوت بود و کارهای خود را برای خدا انجام می‌داد. همین تألیفاتی که از ایشان باقی مانده به‌عنوان یک وظیفه الهی آن را تلقی کرده بود و حتی به رفقایش اجازه نمی‌داد ایشان را ملاقات کنند و می‌گفت من می‌خواهم این مجموعه تألیفات را به پایان برسانم و وقت ملاقات ندارم.

علامه طهرانی توصیه مکرر به مراقبه داشتند که ما در محضر خدا هستیم و حضور خدا را باید همیشه در دل‌مان درک کنیم، توصیه به یاد خدا بودن در هر لحظه را داشتند. این مراقبه و یاد دائمی خدا توصیه ایشان و مرحوم استاد ما بود. خداوند  هر دو را هر چند درجات‌شان متعالی است باز هم متعالی‌تر بفرماید.

یادآور می‌شود، آیت‌الله سید‌محمدحسین حسینی لاله‌ زاری طهرانی معروف به علامه طهرانی از مشهورترین شاگردان سلوکی عارف حق مرحوم سیدهاشم حداد بود که در ۲۴ محرم سال ۱۳۴۵ق در تهران به دنیا آمد. تحصیلات حوزی خود را در مشهد آغاز و در قم و سپس نجف به پایان برد. در سال ۱۳۷۷ق به تهران بازگشت و در مسجد قائم خیابان سعدی این شهر به تبلیغ مشغول شد. در سال ۱۴۰۰ق به درخواست استادش سیدهاشم حداد به مشهد رفت و تا پایان عمر در آنجا ساکن شد. وی شنبه، ۹ صفر سال ۱۴۱۶ق در مشهد درگذشت و آیت‌الله بهجت بر پیکر او نماز گذارد و در قسمت جنوب شرقی صحن انقلاب(عتیق) حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.

مراسم بزرگداشت آیت‌الله سیدمحمدحسین حسینی طهرانی  ۲۹ مهرماه سال ۱۳۹۷ هجری شمسی از سوی جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

گفتگو: امیرمحسن سلطان‌احمدی

Your browser does not support this audio
لینک کوتاه : https://www.komeily.com/?p=20637

مطالب مشابه

  • از عزیمت آیت الله کمیلی خراسانی به لبنان تا تشکیل جلسات عرفانی
  • احیاء منطق قرآن و عترت در آثار آیت الله کمیلی خراسانی
  • نشست معرفی و بررسی کتاب اخلاق اهل بیتی
  • مصاحبه با استاد کمیلی در نمایشگاه کتاب تهران 1402 
  • توصیه به مطالعه کتاب‌ها و اهمیت آن
  • عرفه روزی برای بیتوته در تنهایی و خلوت خویش
  • مصاحبه با آیت الله کمیلی در نمایشگاه کتاب
  • برگزاری همایش عرفان حسینی از سلسله همایش‌های عرفان اهل بیتی
  • برگزاری دوازدهمین جلسه درس اخلاق حضرت آیت الله کمیلی خراسانی
  • برگزاری یازدهمین جلسه درس اخلاق حضرت آیت الله کمیلی خراسانی

نظرات

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

کلام استاد

کلیپ صوتی

زیارت و دیدار حضرت صاحب الزمان (عج)

Your browser does not support this audio

ویژه نامه

امام رضا علیه السلام، نماد فضیلت‌ها
خرید کتاب اخلاق اهل بیتی
خرید کتاب چهل چراغ سلوک
خرید کتاب مطلع معرفت نفس
خرید کتاب سرچشمه راز و نیاز
خرید کتاب صد منزل دل
کانال رسمی آیت الله کمیلی خراسانی در پیام رسان ایتا

تقویم سلوکی

  • اعمال ماه ذی الحجه الحرام
  • مناسبتها
  • فضایل

مناسبتهای ذی الحجه

فضیلت ماه ذی الحجه

تبلیغات

پایگاه تخصصی عرفان عملی شیعی

    • بیانات عرفانی آيت الله كميلي
    • اخبار و اطلاعیه ها
    • کشکول المطالب
    • دستورالعمل سالکان مبتدی
    • ویژه نامه ها
    • ترنم حداد

تمام حقوق اين وب سايت متعلق به آیت الله محمد صالح کمیلی خراسانی مي باشد